Gemak = Een laadpaal voor thuis

Elektrisch autorijden wordt stukken comfortabeler als u een laadpaal thuis heeft. Daarmee zorgt u ervoor dat de auto klaar is voor gebruik als u hem nodig heeft en niet afhankelijk bent van openbare oplaadpunten. Daar komt bij dat thuis de auto opladen met een (snel)lader voordeliger is dan aan de openbare laadpaal.

Gemak = Een laadpaal voor thuis

Elektrisch autorijden wordt stukken comfortabeler als u een laadpaal thuis heeft. Daarmee zorgt u ervoor dat de auto klaar is voor gebruik als u hem nodig heeft en niet afhankelijk bent van openbare oplaadpunten. Daar komt bij dat thuis de auto opladen met een (snel)lader voordeliger is dan aan de openbare laadpaal.

Toekomst: iedereen een eigen laadpaal voor thuis?

Theoretisch gezien is dat natuurlijk mogelijk, maar het is niet zo efficiënt. Net als dat 90% van het wagenpark consequent stilstaat zullen ook een groot deel van de laadpalen niet continu gebruikt worden. Door de slimme afrekensystemen kunnen laadpalen gemakkelijk gedeeld worden. Maar dan kan het voorkomen dat wanneer u voor de deur uw elektrische auto wilt opladen, de visite van de buren op “uw” laadplekje staat. Dan zult u zien dat u net die avond nog weg moet met de auto, paniek!

Daarom is een eigen laadvoorziening toch wel heel comfortabel. Een laadpaal of laadkast voor uw elektrische auto die alleen u kunt gebruiken. Ook voor een vakantiehuisje, tweede woning of bedrijf zijn er tal van mogelijkheden voor de installatie van een laadpaal of oplaadpunt voor uw elektrische auto.

Meest ideaal is wanneer u over een oprit beschikt, wij plaatsen dan een (snel)lader op uw eigen terrein. Welke oplader voor uw elektrische auto thuis geschikt is hangt af van de situatie. Een drie fasen lader laadt bijvoorbeeld veel sneller uw auto op, maar dan moet de auto dit aankunnen en het elektriciteitsnet thuis. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de waterkoker niet gebruikt mag worden als de elektrische auto thuis opgeladen wordt. Hier hebben we meerdere oplossingen voor. Dit benadrukt ook wel waarom u een laadpaal thuis door een professional aan moet laten leggen.

laadpaal voor thuis
Kies voor een wandlader of laadpaal voor thuis

Laadpalen en zonnepanelen: Voordeliger rijden!

Als u uw eigen energie opwekt door middel van zonnepanelen kunt u nog voordeliger elektrisch rijden. De teruglevering van energie levert geld op, hierdoor betaalt u veel minder voor uw elektriciteit. Het volladen van uw elektrische auto aan uw laadpaal thuis is daardoor een stuk voordeliger. Het meest ongunstig is het voor u als u een openbare laadpaal gebruikt om uw auto op of bij te laden. Hier betaalt u in verhouding het meest. Zowel voor advies als levering van een laadpaal thuis of laadkast aan de muur, kunt u bij Snippe terecht. We kijken direct naar de elektrische installatie om de mogelijkheden aan u voor te leggen voor een (snel)lader bij u thuis voor de elektrische auto.

Eerst een kostenplaatje maken? Dat snappen we uiteraard. Samen met u kunnen we de situatie bekijken en bespreken. Hierbij kunnen een berekening maken van de kosten voor het opladen van de elektrische auto. Mocht u het direct goed aan willen pakken en gelijk zonnepanelen laten installeren, ook dan zit u goed bij ons voor advies en installatie.

Waarom laadt mijn elektrische auto zo langzaam?

Er zijn diverse elektrische auto’s die geen snellaadfunctie hebben of waarvoor eerst een andere laadvoorziening aangeschaft moet worden. Als het opladen erg lang duurt wordt in de meeste gevallen een standaard (of nood) stopcontactlader gebruikt. In veel gevallen is het mogelijk om thuis op te laden via meerdere fases, wij kunnen dit voor u nakijken en berekenen. Ook kan er een regelaar geplaatst worden die er voor zorgt dat de thuislader van uw elektrische auto tijdelijk in verbruik afneemt op het moment dat er andere apparaten zijn die tijdelijk veel capaciteit vragen.

Wat kost het gebruiken van een laadpaal?

U vindt diverse openbare laadpalen in Hengelo, de laadtarieven zijn ons niet bekend. We maken gebruik van gemiddelde prijzen voor een rekensom.

Thuis laden kost ongeveer 20 cent per kWh. Een auto die volledig elektrisch (volledig hybride) rijdt, verbruikt ongeveer 18 kWh per 100 kilometer. Dat komt neer op € 3,60.
Een benzineauto met een verbruik van 1 liter op 15 kilometer verbruikt € 10,66 aan brandstof op 100 kilometer. Dat is dus bijna drie keer zoveel.

Auto’s die gecombineerd rijden, vaak een lichtere turbo-benzinemotor mét een hybride systeem, kunnen wel 1 op 60 halen. Het aanbod van deze voertuigen (en de full hybrid auto’s) zal in de nabije toekomst sterk toenemen.
Niet voor niks dat Nederlandse gemeenten en bedrijven flink investeren in het plaatsen van (openbare) laadpalen.

Laadpalen of wandladers op de zaak laten installeren? Lees hier meer!

Informatie of een offerte opvragen voor een wandlader of laadpaal voor thuis?

Vul onderstaand contactformulier in en u krijgt spoedig bericht.

    Let op!
    Wij vragen u alvast de volgende afbeeldingen mee te sturen:
    Offerte laadpaal
    - Foto’s huidige groepenkast
    - Foto waar de laadpaal moet komen

    Upload hier uw foto's
    1.
    2.
    3.

     

    *verplichte velden