Elektriciteit is overal!

Het lijkt zo vanzelfsprekend, overal maar even je smartphone op kunnen laden of de knop omzetten als het licht aan moet. Tot het moment dat dit het niet meer doet…. Elektrotechnische installaties zijn de basis voor comfortabel wonen, werken en recreëren. Ook bij gas-vrij wonen gaat elektriciteit een steeds belangrijkere rol spelen, elektriciteit is altijd en overal!  

Elektriciteit is overal!

Woningbouw

Of het nu een standaardinstallatie betreft of dat u plannen heeft voor een woning met de
allernieuwste en automatische snufjes, wij denken graag met u mee, zodat we het ontwerp
exact kunnen afstemmen aan uw wensen en budget.

Elektrotechnische installaties

Aangezien we steeds meer afhankelijk zijn van onze stroomvoorziening zijn er een aantal belangrijke aspecten die storing en ongelukken tot een minimum kunnen beperken. Je moet er toch niet aan denken dat, door een slechte elektrotechnische installatie, je een dag in de kou zit of je bedrijf een dag stil ligt? Maar er kunnen zich ook ernstige ongelukken voordoen zoals brand of elektrocutie, soms met dodelijke afloop.
Daarom is zorgvuldigheid en kwaliteit zo belangrijk bij de aanleg en installatie, het onderhoud en het gebruik van installaties en apparaten. De ervaren specialisten van Snippe Elektrotechniek zijn goed opgeleid en zorgen ervoor dat de elektrotechnische installatie bij je thuis of in je bedrijfspand voldoet aan de wettelijk gestelde eisen en veilig is.

Aanleg elektra bij verbouwing en nieuwbouw

Vooral in oudere woningen komen we regelmatig verouderde en gevaarlijke elektrische installaties tegen. Denk hierbij aan verkeerde aarding, vochtproblemen of beschadigde draden en schakelmateriaal. Een ongeluk zit in een klein hoekje en brand kan vrij eenvoudig ontstaan, met alle gevolgen van dien.

Als je gaat verbouwen doe je er verstandig aan gelijk onze expertise in te schakelen om de elektrotechnische installatie na te lopen en eventueel aan te passen. Anders dan bij nieuwbouw is een woning of bedrijfspand bij een verbouwing vaak nog (deels) in gebruik. Door een strakke planning en afstemming met aannemer, stukadoor en andere betrokkenen kan er vlot gewerkt worden waardoor de overlast beperkt wordt. Wij werken veel samen in dit soort projecten en door onze ervaring sluiten werkzaamheden goed op elkaar aan, ook bij nieuwbouw.

Elektrische installaties: Afgestemd op gebruik

Is er een verschil tussen elektrotechnische installaties thuis of in een bedrijf? Nogal, maar ons basisprincipe geldt voor al onze werkzaamheden: het moet kwalitatief goed en veilig zijn en voldoen aan de voorschriften.

De afgelopen jaren hebben we diverse winkels, kantoren, fabrieken of tandartspraktijken mogen voorzien van complete elektrotechnische installaties. Vanaf de hoofdschakelaar tot de verlichting in het pand en alles wat daar aan elektriciteit tussen zit, dat faciliteren wij. Het belangrijkste uitgangspunt is het leveren van maatwerk op basis van uiteindelijk gebruik. Want een winkel en een fabriek hebben hele andere gebruikersbehoeftes als het gaat om bijvoorbeeld stroompunten en verlichting. Snippe Elektrotechniek verzorgt het gehele traject van ontwerp, tekenwerk, uitvoering en oplevering.

Wij laten je niet in de kou staan

Geen elektriciteit = geen verwarming! Je medewerkers naar huis sturen omdat de computers of machines niet functioneren door een elektrische storing, dat kost aardig wat geld! Het komt regelmatig voor dat storingen er voor zorgen dat mensen thuis in de kou zitten of bedrijfsprocessen verstoord worden, dit hoeft helemaal niet! In veel gevallen is een goede elektrotechnische installatie, gecombineerd met regelmatig onderhoud, voldoende om storingen te voorkomen.

Wij krijgen van onze klanten vragen waarom onderhoud noodzakelijk is. “We hebben nog nooit wat gehad met de elektra”. Als er zich wel een storing voordoet bij een slecht onderhouden installatie komt men er vaak achter waarom onderhoud belangrijk is. Want als op dat moment de beveiliging niet werkt ontstaat er brand of aanrakingsgevaar.

Het keuren van een elektrotechnische installatie is veiliger, maar ook een verplichting vanuit de NEN3140 en arbo wetgeving.
Uiteraard heeft Snippe Elektrotechniek voor zowel onderhoud als inspecties de benodigde expertise en apparatuur in huis.

Elektricien Hengelo aan het werk met een eigen gebouwde kast

Buiteninstallaties thuis en op de zaak

Bij buiteninstallaties loopt de bekabeling onder- of bovengronds en is onderhevig aan weersinvloeden. Kabels en apparatuur hebben veel meer te verduren en dienen goed geïnstalleerd en geïnspecteerd te worden op waterdichtheid, breuken en beschadigingen. Niet werkende buitenverlichting kan leiden tot onveilige situaties, of denk aan een slagboominstallatie die niet opengaat als je collega’s om 17 uur naar huis willen. Het is voorgekomen dat een voetbalwedstrijd werd afgelast doordat de veldverlichting uitviel door een elektronisch defect, tienduizenden teleurgestelde voetbalfans verlieten het stadion. Dat soort situaties moet je toch willen voorkomen.

Afhankelijk van de toepassing en het risico wordt soms meerdere malen per jaar een technisch onderhoud ingepland voor het controleren en doormeten van de elektrotechnische buiteninstallatie. Snippe Elektrotechniek doet dit o.a. voor de gemeente Hengelo, daar voeren we met regelmaat inspecties uit aan de stroomputten op de markt. Deze stroompunten worden wekelijks gebruikt door de warenmarkt en met enige regelmaat voor grotere evenementen op het marktplein. Continuïteit en veiligheid is daarom erg belangrijk!

Meer informatie of een offerte opvragen?

Vul onderstaand contactformulier in en u krijgt spoedig bericht.